Ik proefde de passie voor whisky voor het eerst in 2001, onder vrienden en later op ontdekkingstocht tijdens whiskyfestivals en bij whiskyclubs. Het groeide uit tot een hobby die niet meer gewoon vrijblijvende was. Het liep zo' n vaart dat vrienden vroegen om proeverijen te organiseren voor hen om zo meer te leren kennen over dit fantastisch product...
Uiteindelijk was het op vraag van de whiskybranche zelf, die ambassadeurs zochten met kennis over whisky, dat ik ook effectief presentaties ging geven voor de grote merken uit Schotland. In die tijd kon je daar nog geen opleiding voor volgen maar door zelfstudie en een aantal studiereizen naar Schotland, kwam de bredere kennis tot stand ....
uiteindelijk groeide de passie en 'Taste' uit tot een veel breder geheel dan alleen maar whisky tastings voor vrienden en professionals.
In de loop der jaren kwamen daar nog tal van andere activiteiten, merken, en events bij: standhouder op whiskyfestivals, het vertegenwoordigen van whiskymerken in winkels en op andere events, zelfs cocktails en initiaties voor de grote merken stonden in onze agenda....
Uiteindelijk kwam ook meer en meer de vraag vanuit de verkoopspunten zelf. Deze zochten ook naar een 'toegevoegde waarde'. Door de opleiding patissier-chocolatier kwam ik al snel bij foodpairing uit. De uitwerken van de foodpairing was in het begin voornamelijk zoet georiënteerd, maar al snel kwam het hartige aspect daar ook bij. Whisky & Food is ondertussen helemaal mijn 'ding' geworden: dubbel genieten vind ik dit...
De essentie van iedere proeverij is voor mij: 'de beleving''. Ik luister graag naar jullie wensen en hou toch rekening met jullie budget.
momenteel focus ik me nog steeds op whisky: initiatie, degustatie, bar en foodpairing, maar meer en meer krijgen we de vraag voor andere events met cocktails, porto, enz,....
Deze proeverijen zijn zowel voor verenigingen als voor bedrijven.
Op regelmatige basis organiseren wij ook een open aanbod waarop individueel kan ingeschreven worden. Stuur gerust een mailtje om hiervan op de hoogte gehouden te worden.
port & chocolade: dubbel genieten....
ze lijken wel voor mekaar gemaakt, dat zijn ze ook: artisanale pralines, speciaal gemaakt voor bij onze selectie van Niepoort.
genieten in harmonie maar toch met een extra invulling.
naar eigen recept gemaakt en naar mijn beleving met de port's.
gemaakt met de beste ingrediënten, en dat is geen promotiepraatje, wel een visie...
Alle rechten voorbehouden | bart messiaen